Nieuws

Zilveren medaille voor W.I.K. turnster

Van links naar rechts: Anouk, Lieve, Esther en Esmee

Op 7 maart mochten alle 5e divisie keuze meiden hun tweede KNGU plaatsingswedstrijd turnen in Waalwijk. In de ochtend startten Feline Tankens en Emma van Tilborg (5e divisie Jeugd G). Zij begonnen op het toestel vloer en lieten mooie oefeningen op muziek zien. Helaas viel de beoordeling van de jury tegen. Op het toestel sprong hebben ze laten zien hard geoefend te hebben door een betere overslag te springen t.o.v. de vorige voorronde. Emma knalde op het toestel brug een mooie en nette oefening met een hoge salto af, het leverde haar het 6e punt op. Feline eindigde haar wedstrijd door een mooie en stabiele balkoefening dat een hoog cijfer opleverde, goed voor het 7e punt. In een sterk deelnemersveld is Feline als 17e en Emma als 20e geëindigd.

Hoge punten

In de middag was het de beurt aan Lieve Colijn, Esther Raams, Esmee van Bergeijk en Anouk van Hemert (5e divisie Junior F). Voor Esmee was het een extra bijzondere wedstrijd. Zij kampt al langer tijd met blessures en mocht eindelijk weer een volledige wedstrijd turnen. Ook toonde zij voor het eerst haar vloeroefening op muziek. Op balk turnde ze erg netjes en behaalde zelfs het 2e cijfer!

 Esther turnde een erg nette brugoefening aan elkaar door een haalde een mooi hoog cijfer, goed voor het 4e punt! Op vloer had Esther een persoonlijke overwinning door het turnen van de arabier flikflak in haar oefening. Anouk liet op sprong een perfecte overslag zien die als beste gewaardeerd werd. Op balk heeft Anouk een hele stabiele en mooie oefening laten zien en lukte het haar om op de balk te blijven met de losse rol. Deze oefening was goed voor het 3e cijfer. Ook op vloer zat Anouk lekker in haar oefening en kreeg ze een mooi hoog cijfer. Lieve turnde op sprong een mooie overslag halve draai en kreeg daar het hoogste cijfer voor. Op vloer was ze helaas haar oefening wat kwijt, maar de jury beoordeelde haar oefening alsnog met een hoog cijfer. De puntentelling lag uiteindelijk dicht bij elkaar. Anouk eindigde als 6e, Lieve als 8e, Esmee als 9e en Esther als 17e.

Zilveren medaille

In de avondronde was het de beurt aan Estelle Kant en Mirthe Lankhaar (5e divisie Senior E). De vorige keer was Mirthe nog herstellende van een blessure, maar deze wedstrijd was ze er weer helemaal klaar voor. Op vloer behaalde zij het 2e cijfer door een mooie oefening op muziek. Ook op de andere toestellen turnde Mirthe netjes en liet ze nette oefeningen zien. Haar overslag over de pegasus kreeg een goed cijfer. Estelle knalde op sprong met haar half-in-half-uit en ontving terecht het 3e cijfer op dit onderdeel. Op balk was Estelle erg netjes en kreeg dan ook het hoogste cijfer. Op vloer liet ze een mooie oefening zien met goed uitgevoerde elementen. Estelle mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen! Mirthe eindigde als 6e met een klein verschil t.o.v. het podium.

 

Alle meiden hebben knappe prestaties geleverd. Voor een aantal is het nu afwachten tot de doorstromingen naar de regio- en toestelfinales bekend worden gemaakt.