Terneuzen 6-4-19

Podiumplekken voor Wikkers

 

Maar liefst 8 turnsters van SV W.I.K. turnden in het verre Terneuzen hun 2e voorronde. Het was een gezellige wedstrijd en de meiden hebben mooie oefeningen laten zien.

 

Fay Schouten, Sarissa Smulders, Gwen Boll en Benthe Colet moesten wel heel vroeg opstaan want de warming-up begon al om 8.15 uur.

De wedstrijd werd gestart op sprong. De vier meiden die uitkomen in de 6e divisie jeugd H waren daar erg blij mee.  Zo konden zij de zenuwen eruit springen. Zij hebben de afgelopen tijd hard geoefend op dit onderdeel en dat was te zien! Benthe sprong een mooie overslag over de pegasus. Ook turnde zij een mooie brugoefening met een hele hoge salto af. Sarissa turnde ook een mooie brugoefening met een hoge salto af. Dit was goed voor het 2e cijfer! Sarissa en Gwen lieten beide een strakke en stabiele balkoefening zien en kregen daarvoor het hoogste cijfer.

Podiumplekken

Gwen turnde een mooie strakke vloeroefening en kreeg daar het 2e cijfer voor. Fay liet zien te genieten van haar vloeroefening en turnde een boogje achterover, een voor haar nieuw element dat zij voor het eerst op een wedstrijd uitvoerde. Op brug turnde zij bovendien een nette oefening zonder fouten. Sarissa en Gwen kregen de zilveren en bronzen medaille omgehangen! Benthe eindigde op een 11e plaats en Fay op de 13e plaats.

Persoonlijke doelstellingen

In de middag was het de beurt aan de vier andere meiden. Voor Lynn van Wijnen (6e divisie junior G) was het extra spannend voor haar omdat zij aan de 1e  voorronde niet heeft kunnen deelnemen. Lynn heeft in de afgelopen twee maanden hard gewerkt om haar angsten te overwinnen en dat resulteerde in een goede wedstrijd! Tijdens het inturnen op brug liet ze een mooie oefening zien met alle elementen aan elkaar geturnd. Helaas moest ze tijdens de wedstrijd de brug voortijdig een keer verlaten. Na sprong en brug kwamen haar favoriete toestellen aan bod. Op de balk liet ze een plaatje van een oefening zien en op vloer heeft ze laten zien haar oefening te beheersen en mooi op de muziek te turnen. Deze oefening was goed voor het 3e cijfer! Lynn eindigde op een knappe 7e plaats en heeft haar persoonlijke doelstellingen behaald.

Mooie oefeningen

Fenne van der Pol, Romy Dogl en Sanne Hartman (pupillen 1 D3) moesten op het altijd spannende toestel balk beginnen. Voor Fenne en Romy helemaal spannend omdat ze op dit toestel tijdens de 1e voorronde wat foutjes op hadden gemaakt. Vol vertrouwen turnden zij een super oefening. Romy bleef dit keer wel met de koprol op de balk bleef liggen, heel knap!

Op vloer turnden de meiden mooie strakke oefeningen en de punten lagen dan ook dicht bij elkaar. Op sprong wordt het gemiddelde genomen van de twee sprongen. Romy turnde twee goede nette handstandplatvallen. Fenne en Sanne hadden beide een sprong die iets minder goed ding, maar compenseerden dit en hoe! Voor Sanne een hoogtepunt door voor het eerst in de 13 te scoren op sprong.

Als laatste het toestel brug.  Hier werden mooie hoge zwaaien geturnd en hoge buikdraai opzwaaien. Daarvoor kregen zij hoge punten. Fenne eindigde net naast het podium op de 4 e plek, Sanne had 0.10 minder en eindigde op plek 5 en Romy op plek 7. Heel knap om een wedstrijd zonder fouten te turnen.

 

Komende weken is het afwachten en duimen of deze meiden door zijn naar de regiofinale op 11 mei. Zaterdag aanstaande mogen de eerste 9 meiden van W.I.K. hun regiofinale al turnen in Breda.