Nieuws

Twee gouden, één zilveren en twee bronzen medailles voor W.I.K. turnsters!

Afgelopen zaterdag turnden maar liefst twaalf selectieleden hun voorronde in Fijnaart.

Marise van Wijk begon in de ochtend als eerste Wikker haar wedstrijd bij de junioren 6e divisie. Zij startte moeizaam op sprong maar kwam sterk terug op brug (2e) en haar favoriete onderdeel balk (1e). Hiermee heeft zij zich zeer waarschijnlijk geplaatst voor de toestelfinale. Ze eindigde met slechts een klein verschil op de 5e plaats.

In de middag turnde Benthe Colet samen met Fay Schouten en Sarissa Smulders haar eerste regionale wedstrijd bij de pupillen 2. Benthe turnde op alle toestellen erg netjes met als uitschieter sprong (3e). Ze werd 8e. Fay had wat moeite met de brug maar turnde een hele mooie vloeroefening en werd hiermee 14e in het eindklassement. Sarissa stond na 3 toestellen op de eerste plaats in het tussenklassement maar een val van balk bracht spanning met zich mee. Mede door een sterke brug- en vloeroefening (2e) kreeg ze de zilveren medaille omgehangen.

In de avond was het de beurt aan de jeugdturnsters Mirthe Kant, Isa Hobo en Lynn van Wijnen. Ook voor Mirthe was dit haar eerste regionale wedstrijd. Mirthe begon de wedstrijd niet zo goed op balk maar ze had zin in de andere toestellen. Zij behaalde goede scores, vooral op brug (3e) en sprong. Ze eindigde op de 8e plaats. Lynn heeft het afgelopen seizoen veel last gehad van blessures en turnde na een jaar tot haar grote vreugde eindelijk weer een wedstrijd. Na 3 toestellen stond ze op de 6e plaats door overal heel netjes en sierlijk te werken. Isa begon de wedstrijd goed op balk (3e) en vloer (3e). Ook sprong en brug turnde ze netjes. Haar tegenstandsters kregen hoge punten dus het was een leuke verrassing dat Isa haar verdiende bronzen medaille kreeg!

Voor Lotte Kievits en Fenna van Dortmont was dit hun eerste wedstrijd in de keuze oefenstof divisie 4. Lotte haalde haar hoogste scores op sprong met een mooie half in half uit (2e) en op vloer met een hoge salto achterover (3e). Een val van de balk zorgde ervoor dat zij met een 4e plaats net naast het podium belandde. Fenna kreeg de hoogste punten van alle turnsters voor haar uitvoering op de balk en ook haar vloeroefening met nieuwe combinaties zag er al mooi uit. Fenna eindige op een keurige 7e plaats.

Danique Boxman turnde in de 4e divisie bij de junioren. Zij turnt op vloer de hoogste moeilijkheid van alle deelneemsters. Met een eerste plaats op brug en balk heeft zij zich geplaatst voor de toestelfinales. Danique werd in het eindklassement ruim eerste en verdiende een gouden medaille én doorstroming naar de regiofinale. Gefeliciteerd!

Het was heel wat jaren geleden dat de turnzussen Manon en Amke weer eens tegelijk een wedstrijd turnden. De zussen komen uit in een ander niveau dus strijden zij niet tegen elkaar. Manon turnt bij de senioren E en zij begon ijzersterk met een mooie vloeroefening. Deze werd gewaardeerd met een 11.750.  Dit was 0.700 meer dan de nummer 2 op dit toestel! Sprong turnde zij zoals we gewend zijn ook goed en op brug heeft ze nogmaals het hoogste punt gehaald. Dit betekent dan ook dat Manon al zeker is van twee toestelfinales! Het werd nog even spannend door een val van balk, maar de voorsprong was groot genoeg en zij ontving een gouden medaille!

Amke begon stabiel met twee goede sprongen over de pegasus. Dit werd beloond met een 11.3. Toen kwam het spannende toestel brug. Amke turnde een foutloze oefening! Dit werd beloond met ook weer een goede score van 10.900. Na vier toestellen leek het erop dat Amke net naast de medailles zou grijpen. Voor W.I.K. werd het feest nog groter toen Amke ook op het podium mocht plaatsnemen en een bronzen medaille kreeg omgehangen.

Van harte gefeliciteerd met de mooie resultaten!

Zaterdag as. turnen de selectie meiden en dames in ‘d Alburcht in Wijk en Aalburg tijdens de Clubkampioenschappen. Een uitgelezen kans om hun turnkunsten te komen bewonderen! De wedstrijd begint om 9.00 uur.