Geen categorie

Plaatsingen toestel- en districtsfinales

De selectiegroep van Sportvereniging W.I.K. bestaat uit 28 turnsters in de leeftijd van acht tot zeventien jaar. De meiden trainen twee keer per week onder leiding van Amke en Manon Vlastuin en Angela Hartman. Sinds kort helpen Manon Verbeek en Charonne Kant mee als assistent. Het kost de trainsters heel wat uurtjes om de lessen goed voor te bereiden en iedere training tot een uitdaging te maken voor de turnsters. Binnen de selectiegroep is namelijk een diversiteit aan niveaus en leeftijdscategorieën.

Energie wordt er gehaald uit successen. Dat kunnen vorderingen zijn die worden gemaakt tijdens de les. Ineens lukt het na hard oefenen om dat ene element goed uit te voeren! Of komt er na maanden blessureleed een positief bericht dat de turnster weer voorzichtig mag komen trainen en zelfs mee kan doen aan een wedstrijd.

Turnen is weliswaar geen teamsport maar het ontbreekt bij onze selectie zeker niet aan teamgeest. De turnsters zijn blij voor elkaar als de ander een medaille wint. Vinden het heel vervelend als er een trainingsmaatje uitvalt door een blessure. Trainen met elkaar is immers een stuk gezelliger.

Turnen draait niet alleen om het te behalen resultaat. Onze trainsters zijn bescheiden dames, zullen niet van de daken schreeuwen dat hun meiden zo goed hebben gepresteerd.
Dus doen wij dat bij deze, want wij zijn ontzettend trots op onze trainsters en turnsters.
Tot nu toe hebben drie turnsters een plekje in de Districtsfinale weten te bemachtigen en mogen afreizen naar Cuijk (25 mei) en Brunssum (15 juni). Maar liefst 19 turnsters nemen deel aan een toestelfinale (18 mei en 29 juni). Sommige van hen mogen zelfs meerdere toestelfinales turnen!

Zaterdag aanstaande turnen Sarissa, Gwen, Emma, Sanne en Fenne nog hun regiofinale in Goes. Veel succes en plezier meiden!