Nieuws

Mooie start van het seizoen


WIJK EN AALBURG – Afgelopen zaterdag (16-12) namen zeven turnsters van Sportvereniging W.I.K. deel aan de eerste voorwedstrijd in Zierikzee. De meiden noteerden een prachtige start bij de KNGU-wedstrijden.

Het was een bijzondere dag voor trainsters Amke en Manon Vlastuin: het was de eerste wedstrijd dat zij een andere rol hadden. Namelijk die van trainster. Tot vorig seizoen namen zij zelf nog actief deel aan wedstrijden. De afgelopen maanden werkten zij gewerkt met de meiden van de selectiegroep om zich de nieuwe oefenstof eigen te maken. De KNGU schreef nieuwe oefenstof voor en dat is voor zowel trainsters als turnsters wennen.

Spannend
Noa Dammers, Yara Bouman, Anne van Rijswijk, Feline Tankens, Isa Hobo, Anouk van Hemert en Lieve Colijn lieten afgelopen zaterdag zien dat zij deze nieuwe oefenstof al goed beheersen. Voor Noa en Yara was het extra spannend omdat het voor hen de eerste officiële KNGU-wedstrijd was waar zij aan deelnamen. Ook voor Anne was het een spannende dag nu zij uitkomt in een hoger niveau en voor Isa en Anouk gold dat ook omdat zij nu ‘keuze oefenstof’ moeten turnen.

Lieve Colijn behaalde een mooie derde plek en blonk uit op de onderdelen vloer en brug. Anouk van Hemert mocht de gouden medaille in ontvangst nemen nadat zij met name op balk en sprong hele mooie oefeningen turnde. Al met al een mooie start van het wedstrijdseizoen dus.

Niveaus
De selectiegroep van W.I.K. bestaat uit 25 leden die allen uitkomen in district Zuid Nederland. Er worden wedstrijden geturnd in Kaatsheuvel maar ook Terneuzen behoort tot het district. De meiden turnen op verschillende niveaus; van de voorgeschreven oefenstof op D2 en D3 niveau tot de keuze oefenstof van divisie 4 tot en met 6. Door middel van twee voorwedstrijden kunnen zij zich kwalificeren voor de regiofinale en toestelfinales.