Geen categorie

Lieve Colijn wordt regiokampioen!

 

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag vond de eerste regiofinale plaats in Breda. Maar liefst acht turnsters van W.I.K. hadden zich geplaatst. Isa den Boer had geluk, zij had zich net niet geplaatst maar door een afmelding mocht zijn toch de regiofinale turnen. Emmelie Tankens had minder geluk. Zij wilde zo ontzettend graag turnen maar tijdens de warming-up bleek dat ze toch niet kon deelnemen omdat zij teveel last had van een eerder opgelopen blessure.

Podiumplek
Isa den Boer (instap D2) turnde goed en zonder al teveel zenuwen. Zij liet voor het eerst een handstand zien op de smalle balk en met de koprol bleef zij netjes op de balk. Isa was nog maar net hersteld van een enkelblessure en werd heel knap 22e in een deelnemersveld van 32 meisjes.

In de andere baan turnde Lieve Colijn. Haar sprong- en brugoefening waren goed voor het tweede cijfer! Op vloer zat zij lekker in haar oefening op muziek en behaalde zelfs het derde cijfer. Lieve turnde zo goed dat zij plaats mocht nemen op het hoogste podium om de gouden medaille omgehangen te krijgen. Zij is regiokampioen geworden in het niveau Jeugd G van Zuidwest Nederland. Dit betekent ook dat zij automatisch doorstroomt naar de districtsfinale in Cuijk, waarin zij het opneemt tegen meiden uit Brabant, Zeeland en Limburg.

Mooie balkoefeningen
Begin van de middag was het de beurt aan Yara Bouman en Noa Dammers (pupil 1 D1).  Yara had de avond voor de wedstrijd een enkelblessure opgelopen. Toch wilde zij de regiofinale turnen. De eerste twee toestellen verliepen netjes. Op de balk bleef zij met de koprol zitten, heel knap! Het onderdeel sprong werd uit voorzorg overgeslagen gezien haar enkel. Op brug turnde Yara zoals altijd een super mooie oefening.  Zij behaalde zelfs het tweede punt op dit toestel.

Noa startte haar wedstrijd met haar beste balkoefening van het seizoen. Waar zij tijdens de twee voorrondes eraf viel, bleef ze nu staan en turnde ze een hele goede oefening. Extra knap om tijdens een finale onder druk te presteren. Ook de andere toestellen turnde ze heel netjes met mooie punten. Noa was erg verrast dat ze op de 7e plaats eindigde. Zij heeft zich geplaatst voor de districtsfinale op 15 juni in Brunssum!

Pech op brug
In de andere baan turnden Estelle Kant, Mirthe Lankhaar en Anouk van Hemert in de 5e divisie junior F. Estelle Kant had vrijdagochtend nog een vervelende val gemaakt, maar was gelukkig voldoende hersteld om een volledige meerkamp te kunnen turnen. Ze begon op het eerste toestel brug met een mooi doorgeturnde oefening. Wel met een klein fout dat haar helaas heel duur kwam te staan. Gelukkig herpakte ze zich heel sterk op de andere toestellen. Op balk liet ze een oefening zien zonder wiebels en turnde een goede radslag waarbij zij bleef staan op de 10 cm dunne balk. Op vloer turnde ze zelfs de hoogste moeilijkheidsgraad en behaalde met een mooie vloeroefening op muziek een hoog cijfer. Estelle eindigde op de 23e plaats.

Plaatsing districtsfinale
Mirthe Lankhaar was erg stabiel op de balk en turnde daar een strakke oefening. Hiervoor kreeg ze zelfs het 2e cijfer. Op vloer liet ze een mooie oefening op muziek zien en het lukte haar om de overslag salto te turnen! Hiermee scoorde ze een hoge moeilijkheid en een hoog cijfer. Mirthe eindigde als 8e en is ook doorgestroomd naar de districtsfinale!

Anouk van Hemert liet op sprong een mooie overslag halve draai zien. Ook zij turnde erg stabiel op de balk en liep erover alsof het niets voorstelde. Op vloer heeft ze laten zien weer erg te genieten van het uitvoeren van haar oefening op muziek en liet mooie elementen zien. Daar kreeg ze dan ook terecht een mooi cijfer voor. Anouk eindigde op de 17e plaats.

Persoonlijke overwinning
Voor de trainsters Amke en Manon Vlastuin was het een lange dag want in de avond turnde Anne van Rijswijk (pupil 2 D2). Bijzonder voor Anne omdat het haar eerste regiofinale in dit niveau was. Zij turnde haar wedstrijd heel goed. Waar het inturnen wat slordig verliep waren haar oefeningen tijdens de wedstrijd een heel stuk netter! Ze kreeg mooie punten met als hoogtepunt het toestel balk.  Het lukte haar voor de tweede wedstrijd op rij niet te vallen van het smalle toestel. Anne eindigde op de 18e plaats.

Naast een gezellige wedstrijd hebben de meiden knappe prestaties geleverd en zijn we erg trots op onze turnsters en trainsters.

11 mei wordt de andere regiofinale in Goes geturnd waar Sanne Hartman, Emma van Tilborg, Fenne van der Pol, Sarissa Smulders en Gwen Boll zich voor hebben geplaatst.