Selectiegroepen

De selectie van W.I.K. neemt deel aan wedstrijden op regionaal en districtsniveau. Jaarlijks worden er vanuit de KNGU twee regionale voorwedstrijden georganiseerd waar de selectieturnsters van W.I.K. aan deelnemen. Vanuit deze voorwedstrijden kunnen zij zich plaatsen voor de regiofinale en voor divisie 4 en 5 en D1 en D2 is er van daaruit weer doorstroming mogelijk naar de districtsfinale.

Pré-selectie
In deze groep worden turnsters voorbereid op het trainen bij de selectie. De meisjes leren alle basisvaardigheden van het turnen en wordt er gekeken of zij geschikt zijn voor uiteindelijke doorstroming naar de selectie. De meisjes trainen 1 keer per week 1,5 uur in de pré-selectiegroep (vanaf okt t/m juli) en worden geselecteerd op basis van een test die in september plaats vindt. Daarnaast gymmen zij ook nog mee met de recreanten.

Selectie
De selectie van W.I.K. bestaat op dit moment uit 30 turnsters in de leeftijd van 8 jaar tot 16 jaar. Zij zijn vanuit de recreatiegroepen geselecteerd of vanuit de instroomgroep doorgestroomd.

De selectie meisjes van W.I.K. komen uit in niveau D1, D2 of D3. Dit is de zogeheten voorgeschreven oefenstof. Zij turnen 5 uur per week.

De selectie dames van W.I.K. komen uit in divisie 4, 5 en 6. Zij turnen keuze oefenstof en stellen zelf aan de hand van supplementen hun turnoefeningen samen voor de verschillende toestellen. De selectie dames turnt 5 uur per week .

Toelating tot de selectie
De trainsters houden de ontwikkelingen van de recreanten in de gaten. Mochten zij signaleren dat een kind talentvol is dan zullen zij dit bespreken met de hoofdtrainster van de selectie. Uiteraard zal dit eerst met de ouders worden besproken voordat een kind wordt uitgenodigd omdat wij ook begrijpen dat niet alle kinderen, al zijn ze talentvol, zin of tijd hebben om bij de pré-selectie/selectiegroep te turnen. Dit betekent namelijk dat zij dan 5 uur per week turnt en daar is de nodige motivatie en concentratie voor nodig.

Voorwaarden selectie 2019-2020