Peutergym

Hollen, springen, dansen, rollen en klauteren, de meeste peuters doen niets liever. Wat thuis niet altijd kan of mag, is wél mogelijk in de gymzaal. Voor elk kind is bewegen belangrijk. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Bij W.I.K. Wijk en Aalburg zijn peuters vanaf 2,5 jaar al van harte welkom!

Peutergym is een combinatie van bewegen op muziek, klimmen, klauteren, zwaaien, hangen, rollen, duikelen, balanceren enzovoorts. Naast toestellen worden er ook liedjes en dansjes gedaan, spelletjes gespeeld en gegymd met allerlei materiaal.

Centraal in de lessen staan de grondvormen van bewegen die de basis vormen voor allerlei richtingen van diverse sporten. De lessen worden gegeven door een ervaren en gediplomeerd leidster.

De lessen worden aangeboden op zaterdagochtend van 9.00 – 10.00 uur in de gymzaal in de Tulpstraat.
Jouw peuter is van harte welkom en mag 2 proeflessen volgen.

Vanaf 7 maart starten wij met  het nijntje Beweegdiploma binnen de huidige peuter- en kleutergroepen. Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren peuters en kleuters in 20 weken de basis van het bewegen. Als beloning ontvangen ze het nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben. Het is vooralsnog niet mogelijk om jouw kindje apart in te schrijven voor het nijntje Beweegdiploma. Wel kan jouw kindje tussentijds gewoon instromen en lid worden van onze vereniging.