Kleutergym

Het ontwikkelen van de motoriek bij jonge kinderen is enorm belangrijk. Niet alleen vanwege het fysieke, maar ook het sociale aspect.

Kleuters (4 t/m 6 jaar) hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. Een kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is.

Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees. Daarbij proberen wij het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan.

Er wordt in de les een vierdeling gemaakt:
– Inleiding: dit kan zijn een actief spel of bewegen op muziek.
– Hanteermateriaal: de kinderen ervaren het spelen met ballen, hoepels,ringen, blokken, pittenzakjes enzovoort. Ook krijgen zij gerichte opdrachten.
– Toestelkern: er staan een aantal toestelsituaties waarmee de kinderen de volgende bewegingsvormen leren: duikelen, steunspringen, balanceren, ver- en hoogspringen, diepspringen, klauteren, rollen, zwaaien, slingeren, schommelen, klimmen.
– Slot: een spelletje

Elke gymles ziet er weer anders uit. En de meeste kinderen hebben er veel plezier in. Of het nu een soepel of een minder soepel kind is, wij houden er rekening mee. Want kleutergym is er voor ALLE kleuters.

Kleutergym wordt gegeven op zaterdagochtend van 10.00 – 11.00 uur in de Tulpstraat.

Vanaf 7 maart starten wij met het nijntje Beweegdiploma binnen de huidige peuter- en kleutergroepen. Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren peuters en kleuters in 20 weken de basis van het bewegen. Als beloning ontvangen ze het nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben. Het is vooralsnog niet mogelijk om jouw kindje apart in te schrijven voor het nijntje Beweegdiploma. Wel kan jouw kindje tussentijds gewoon instromen en lid worden van onze vereniging.

Peuters en kleuters