Geen categorie

Knappe prestaties tijdens Districtsfinale in Cuijk

Afgelopen zaterdag, 25 mei, mochten Lieve Colijn en Mirthe Lankhaar namens W.I.K. Wijk en Aalburg deelnemen aan de districtsfinale in Cuijk. Dit is in hun niveau de hoogst haalbare finale waarbij geturnd wordt tegen de beste 35 turnsters uit de regio’s Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Super knap dat zij in deze finale staan!

Springbenen
In de ochtendronde mocht Lieve haar oefeningen laten zien. Haar wedstrijd werd gestart op het toestel vloer. Hier liet ze een mooie oefening op muziek zien met goed uitgevoerde elementen, zoals haar arabier flikflak en loopsprong kattensprong. Voor het toestel sprong had ze haar springbenen weer meegenomen. Vorige week op de toestelfinale ging het niet helemaal zoals we van haar gewend zijn, maar vandaag had ze zich heel goed herpakt en turnde een hele mooie overslag halve draai over de pegasus. We waren dik tevreden met het cijfer. Uiteindelijk bleek ze hier het 2e cijfer van alle turnsters gekregen te hebben, wat een hele knappe prestatie is.

Vervelende blaar
Helaas had Lieve al een paar dagen last van een bijna blaar op haar hand. We besloten dat ze één keer zou inturnen om haar handen te sparen. Tijdens de wedstrijd had ze alles gegeven en turnde ze een nette gespannen oefening. Haar oefening eindigde ze met een hele mooie hoge salto af tot stand. Op het laatste toestel balk liep het inturnen al niet helemaal lekker. Tijdens de wedstrijd turnde ze mooie elementen, maar moest ze helaas wel vallen incasseren. Ondanks haar balkoefening is ze geëindigd op een hoog aantal punten en daarmee is ze nummer 29e van de regio. Voor Lieve zit het wedstrijdseizoen hiermee erop en kan ze lekker gaan werken aan nieuwe elementen voor volgend seizoen.

Nieuw element
In de middagronde was Mirthe aan de beurt om haar finale te turnen. Mirthe mocht beginnen op sprong. We namen het risico om een nieuwe sprong te laten zien. Helaas ging dit met het inturnen nog niet helemaal soepel, maar tijdens de wedstrijd heeft ze even alles gegeven en kreeg dan ook een mooi hoog cijfer voor haar overslag halve draai. Veel hoger dan ze dit seizoen op andere wedstrijden heeft behaald op het toestel sprong. Op brug heeft ze een mooie oefening laten zien die helemaal was doorgeturnd. Ondanks dat haar wegzet naar de salto niet heel hoog was, had ze voldoende ruimte om een mooie salto tot stand te turnen.

Op balk was ze tijdens het inturnen al erg stabiel aan het turnen en waren alle elementen tot stand geturnd. Tijdens haar wedstrijdoefening kwamen er wat zenuwen bij, maar had ze alsnog een mooie stabiele en soepele oefening. Waar ze dan ook een mooi cijfer voor heeft gekregen. Dit bleek zelfs voldoende voor het 5e cijfer te zijn. Als laatste toestel was vloer aan de beurt. Tijdens het inturnen hebben we nog overlegd of de oversalto goed genoeg werd uitgevoerd om op de wedstrijd te kunnen laten zien. Uiteindelijk hebben we besloten deze eruit te halen en alleen voor salto voorover te gaan. Mirthe zat lekker in haar vloeroefening en turnde mooie elementen. Op dit toestel kreeg ze verdiend een hoog cijfer en ook dit was goed voor het 5e cijfer.

Mirthe is geëindigd op een knappe 11e plaats van de 35 turnsters die deelnamen aan deze districtsfinale. Eind juni mag zij met nog zeven turnsters van W.I.K. deelnemen aan de toestelfinale in Prinsenbeek.