Nieuws

4 medailles mee vanuit Zierikzee!

 

Negen van de dertig selectie turnsters namen afgelopen zondag deel aan hun eerste KNGU voorwedstrijd van dit seizoen. Het is voor zowel de turnsters en trainsters een hele uitdaging om in slechts drie maanden tijd nieuwe oefeningen en elementen aan te leren. Dat zij allen keihard hebben gewerkt, dat blijkt. Met maar liefst 4 medailles in the pocket! 

 

Vroege vogels

Sarissa, Fay, Gwen en Lynn moesten vroeg hun bed uit zodat zij om 8.30 aan de warming-up konden beginnen in Zierikzee. De meiden turnen in de categorie Junior supplement G. Naast dat ze het gezellig hadden met elkaar en elkaar aanmoedigen, waren er ook wel wat zenuwen aanwezig. Gelukkig begonnen ze veilig op vloer en lieten daar mooie oefeningen en elementen zien op de muziek. De jury beoordeelde de oefeningen dan ook met een mooi cijfer. Sprong is niet het favoriete toestel en zorgt dan ook voor de nodige zenuwen. Lynn sprong zoals ze nog nooit had gedaan en kreeg terecht het hoogste cijfer. Ook Sarissa en Fay sprongen stegen boven zichzelf uit en kregen een mooi cijfer. Gwen was helaas nog niet klaar om alleen te springen. 

Eerste plek voor Lynn

Op brug lieten Lynn en Sarissa zien de oefenstof goed te beheersen en kregen de hoogste cijfers voor dit toestel. Fay en Gwen turnden een nette oefening zoals we geoefend hadden, maar moesten helaas een klein zetje krijgen om boven te komen. Fay turnde een stabiele balkoefening zonder vallen en kreeg daar een hoger cijfer voor. Ook Gwen turnde een stabiele balkoefening en liet zelfs een radslag zien. Lynn turnde voor het eerst een nieuw element, de salto achteruit. Zij mocht ook hier het hoogste cijfer op haar naam schrijven. 

De meiden hebben mooie prestaties geleverd. Lynn behaalde een super knappe 1e plek! Sarissa eindigde op de vijfde plek, Fay als tiende en Gwen als veertiende. 

 

 

Zilveren medaille voor Anne

In de ronde daarna was het de beurt aan Anne van Rijswijk om te turnen. Zij turnt in de categorie Jeugd D3. Anne begon heel netjes op vloer zonder fouten. Op sprong betoverde ze de jury en trainster met een perfecte overslag waar ze maar minimale aftrek voor kreeg en daardoor veruit het hoogste cijfer mocht ontvangen. Anne had zin in haar brugoefening en liet een mooie oefening zien. Haar laatste toestel was balk. Anne vond het toch wat spannend om de salto achteruit te doen en er werd besloten een ander element uit te voeren. Ze liep over de balk heen alsof het niets voorstelde en turnde mooie elementen zonder vallen. Anne mocht dik verdiend de zilveren medaille in ontvangst nemen. 

 

 

 

 

 

Goud voor Romy en brons voor Sanne 

Romy, Sanne, Sophie en Fenne (Pupil 2 D3) mochten in de laatste ronde aan de bak in Zierikzee. Sanne startte op balk en liet een hele nette oefening zien. Romy en Sophie bleven er gelukkig ook op maar helaas viel Fenne met de handstand. Op vloer lieten alle vier de meiden super mooie oefeningen zien. En alle elementen werden goed uitgevoerd. Romy liet twee geweldige sprongen zien op het onderdeel sprong en kreeg hier ook het hoogste punt voor van alle deelneemsters. Ook de andere meiden sprongen netjes. Het laatste toestel was de brug. Hier lieten zij ook mooie oefeningen zien. Romy scoorde ook hier heel hoog en Fenne liet hele mooie zwaaien zien. Bij Sophie lukten alle elementen en Sanne liet een prachtige hoekhang zien. Romy Dogl werd uiteindelijk eerste en mocht het hoogste podium beklimmen. Sanne Hartman werd super knap derde! Sophie Janga eindigde op de tiende plek en Fenne van der Pol tweeëntwintigste in een sterk deelnemersveld.