Berichten

De eerste wedstrijd van 2017!

Afgelopen zaterdag turnden instappers Anne van Rijswijk, Maddy van der Mooren en Fenne Vos samen met pupil Emma van Tilborg in Breda hun allereerste regionale KNGU-wedstrijd. Deze meiden turnen nog niet zo lang bij de selectie en gespannen begonnen zij aan het eerste onderdeel, de vloer. Na het eerste toestel was de grootste spanning er af en turnden zij nette oefeningen op de overige toestellen.

Anne blonk uit op de smalle balk, Maddy behaalde haar hoogste punt op vloer en ook Fenne haalde veel punten op de balk. Emma haalde met hele mooie rechte en gespannen benen het 2e punt op brug en het 3e punt op balk. Maddy werd 8e, Anne 9e en Fenne eindigde op de 12e plaats. Emma behaalde in haar categorie de 8e plaats. De turnsters hebben een goede eerste wedstrijd gedraaid!

Tegelijkertijd turnde Romy van Beek in de andere baan haar wedstrijd. Haar eerste toestel was vloer en daar behaalde zij de hoogste score in haar niveau (11.250). Ook sprong (3e) en Brug (2e) verliepen erg goed. Na drie toestellen stond Romy hierdoor nog steeds op de 1e plaats. Helaas kostte een val van balk haar de gouden medaille en werd zij met een klein puntenverschil alsnog 2e en kreeg zij een zilveren medaille omgehangen. Met deze wedstrijd heeft Romy zich al geplaatst voor drie toestelfinales en de regiofinale! Van harte gefeliciteerd met deze top prestatie!

In de namiddag turnde Feline Tankens haar wedstrijd bij de pupillen 1 D2. De brug verliep wat moeizaam maar Feline haalde net als de andere turnsters een hele goede score op balk (3e). Ook op vloer turnde zij een moeilijke oefening heel erg netjes. Feline werd knap 6e.

De komende weken turnen ook de andere selectieleden van W.I.K. hun eerste KNGU voorronde. Wij wensen jullie alvast veel plezier en succes.